logo

Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters

Logo Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters

Wil jij jonge mensen inspireren, boeiende lessen ontwerpen en anderen écht iets laten begrijpen? En dat in een dynamische werkomgeving waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Haal dan na of tijdens je bachelor of master een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Dan kun je een eenmalige tegemoetkoming krijgen in de studiekosten. Het ministerie van Onderwijs wil met deze vergoeding extra eerstegraads leraren opleiden voor vakken in het voortgezet onderwijs waar een tekort aan leraren is.

Hoogte tegemoetkoming

€ 3.000 voor de vakken Nederlands, Frans, Duits, Engels en Klassieke talen
€ 5.000 voor de vakken Informatica, Natuurkunde, Wiskunde en Scheikunde

Welke opleidingen komen in aanmerking?

In de lijst met ISAT-codes vindt je alle masteropleidingen tot waarvoor je een tegemoetkoming onderwijsmasters kunt krijgen. Heb je vragen over de lijst met ISAT-codes, stel je vraag via het interesseformulier op de website.

Lijst met ISAT-codes, aanvraagperiode 1 januari t/m 31 oktober 2018

Voor wie?

  • Bachelor of master-studenten, gepromoveerden of young professionals die minder dan 5 jaar geleden hun bachelor, master of promotie hebben afgerond, die
    • starten aan een universitaire lerarenopleiding (voltijd of deeltijd) die opleidt tot een eerstegraads bevoegdheid in één van de bovenstaande vakken;
    • starten aan het educatieve deel van een tweejarige educatieve master, die opleidt tot een eerstegraads bevoegdheid in één van de bovenstaande vakken;
    • starten aan een HBO masteropleiding (voltijd of deeltijd) die opleidt tot een eerstegraads bevoegdheid in één van de bovenstaande vakken.

Voorwaarden

  • Je hebt maximaal vijf jaar geleden je relevante vooropleiding (bachelor, master of deficiëntietraject) afgerond (in 2012 voor start in 2017, in 2013 voor start 2018);
  • Je bent toegelaten tot een van de bovenstaande opleidingen, die opleiden tot eerstegraads leraar;
  • Bovenop de nominale duur van je masterstudie krijg je een uitlooptermijn van een jaar. De tegemoetkoming is een gift, maar mocht het je niet lukken om binnen die termijn af te studeren dan moet je de tegemoetkoming terugbetalen.

Aanvragen en uitbetaling

De tegemoetkoming kun je aanvragen via het aanvraagformulier dat je vindt op de website van DUO. De subsidieregeling is tijdelijk en loopt vanaf 2015 tot en met 31 oktober 2018.
De start van je master bepaalt wanneer je de tegemoetkoming kunt aanvragen:

Start in 2017
Start je in 2017 en je voldoet aan de voorwaarden? Dan kun je de tegemoetkoming aanvragen van 1 augustus tot en met 31 oktober 2017.

Start in 2018
Start je in 2018? Dan kun je de tegemoetkoming aanvragen van 1 januari tot en met 31 oktober 2018. Je moet dan in 2013 of later je relevante vooropleiding hebben afgerond.

Uitbetaling
Zodra je aanvraag is verwerkt, krijg je een bericht van DUO. Acht weken na deze ontvangstbevestiging krijg je de tegemoetkoming op je rekening gestort.

Vragen?

Lees de veel gestelde vragen over de Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters.

Als je meer wilt weten over je ingediende aanvraag, de ontvangstbevestiging
of de uitbetaling, dan kun je contact opnemen met DUO.
T 050 – 599 90 99
E tegemoetkomingonderwijsmasters@duo.nl

Voor overige vragen over de regeling kun je contact opnemen met Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs.
E info@mastersvoorhetvo.nl

Heb je inhoudelijke vragen over een van de opleidingen, zoals de toelatingseisen, of ben je op zoek naar studieadvies? Op de sites van de universitaire lerarenopleidingen vind je meer informatie of neem contact op met de contactpersoon of het informatiepunt van de betreffende opleiding.

Word leraar in het vo

Kom je niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters?
Bekijk dan eens de andere mogelijkheden om aan de slag te gaan in het voortgezet onderwijs op www.wordleraarinhetvo.nl.

Meer weten?

Aanvragen beurs