logo

Over Word Leraar in het vo

Masters voor het vo is een onderdeel van de website Wordleraarinhetvo.nl

De site Mastersvoorhetvo.nl geeft universitaire studenten informatie over de mogelijkheden om eerstegraads leraar te worden in het voortgezet onderwijs. De site richt zich specifiek op de vakken waarvoor landelijk een tekort aan leraren is.

De site Wordleraarinhetvo.nl geeft informatie over alle instroommogelijkheden in het voortgezet onderwijs. Hier vind je snel en gemakkelijk toegang tot alle informatie over leraar worden in het voortgezet onderwijs. Hoe kun je bijvoorbeeld leraar worden via een lerarenopleiding of vanuit een andere studie of vanuit een baan? Welke opleidingen kun je volgen? Ben je wel geschikt voor het lerarenberoep? Hoe zit het met het salaris en de arbeidsvoorwaarden? De site helpt je verder bij deze vragen en biedt ook een overzicht van (regionale) onderwijsvacaturesites.

Aantrekkelijke regelingen

Omdat er in het voortgezet onderwijs voor een aantal vakken een tekort is of dreigt, bestaan er regelingen die het aantrekkelijk maken om leraar te worden. Naast de Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters zijn dat:

  • Eerst de Klas, een traineeprogramma voor jonge academici;
  • Het Onderwijstraineeship, een tweejarig leer/werktraject;
  • Vierslagleren, waarbij je als starter (parttime) werkt en samen met een ervaren docent een eerstegraads of extra bevoegdheid haalt voor een tekortvak in het voortgezet onderwijs.
  • Zij-instroomtraject: als je een baan hebt buiten het voortgezet onderwijs zijn er ook mogelijkheden om binnen twee jaar je bevoegdheid te halen.

De website wordleraarinhetvo.nl informeert je over al deze regelingen.

Meer weten
www.wordleraarinhetvo.nl
Of volg ons op Facebook.